Ekologiska-natpasar

Jag är väl sist ut att testa detta. Har haft mitt kaffe med grädde och kokosfett som jag ÄLSKAR! Men kaffe utan grädde…

Ja, jag pratar om MBC (magic bullet coffee). Men inte som ersättning av ett mål mat utan som ett substitut till kaffe med grädde och kokos. Läs mer om varför kokosfett är bra här. Många trycker i sig 100 gram fett i sin MBC för att slippa äta och för att hålla sig mätta länge. Personligen tycker jag det känns fel. Fett i alla ära, men att dricka smör? Jaja, alla gör som dom själva tycker och vill, här kommer min variant för er som vill dra ner på mejeriprodukter men inte gillar svart kaffe:

Mejerifri latte
1 ägg
1-2 msk nescafé (elller 1-2 espresso)
1 msk kokosfett
1-2 dl kokhett vatten

Mixa detta med stavmixer. Klart på 10-20 sekunder. Servera med kokta ägg eller en äggröra. Bästa mejerifria frukosten!

Tack Julia för tipset!

8 kommentarer

  1. MBC är nytt för mig, själv så älskar jag svart kaffe (Zoegas mollbergs blandning i min moccamaster är de bästa), men tar mig gärna en cortado eller macchiato ibland.
    En helt annan fråga till dig: Jag undrar om du testat Stevia strö? Det pratas en del om detta och jag är lite förvirrad och inte insatt i om det är bra. Det sägs hålla blodsockret nere och är bättre alternativ om man ska använda sötning.

  2. Har själv kört mejerifritt senaste veckorna, med undantag för smör.. Ville inte ge upp min goda kakao-smör-kokosfett-dryck jag drack till frukosten, men idag testade jag denna latten och den var bara så god! Över förväntan, helt klart. Tack för ännu ett supertips 😀

  3. Pingback: » Ingen Surprise Calle Robertsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*