”Julrecept-ebok”

Kokos är bland det bästa jag vet. Tur är väl det med tanke på att jag kör mejerifritt ett tag nu. Då är kokos en jättebra fettkälla.

Men hur krångligt är det att öppna dessa? Inte alls. Har man inget betonggolv på jobbet är det bara att gå ut och kasta kokosnöten i asfalten.

Kostar runt en tia. Det perfekta snacket eller mellanmålet!

 

20121024-195032.jpg

Tips!
Skaka och kolla så det är vatten i kokosnöten, om inte brukar den vara härsken. Förvara överbliven kokos i en plastpåse med lite vatten i kylskåpet. Då håller den sig bra i konsistensen.

10 kommentarer

  1. Töm ut vätskan och lägg in nöten i ugnen på 200 grader i 20 min. Skalet spricker och det är lätt att få loss skalet med några slag med hammare el dyl.. Hur lätt som helst 🙂

  2. Hej!
    Det räcker att man knackar runt kokosnöten med baksidan av en tung kniv upprepade gånger så spricker den till slut! Då kan man även ta till vara kokosvattnet 🙂 …däremot undrar jag om det inte är nyttigare att köpa ekologisk riven kokos istället för hela (oekologiska) nötter?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*