”kokosnötsskålar”
la neta stockholm

Idag åt jag och syster-Linn mexikansk på La Neta i Stockholm. Ett tacohak som bara serverar tacos och tortillas. Inte så LCHF. Tortillasfyllningarna innehöll kött, kyckling, bacon, avokado och ost, så det var ju bara att ta bort “skalet”.
Många tycker det blir krångligt men Lchf när man äter ute, men de flesta ställen byter gärna ut och fixar något bra alternativ. Här kommer lite av mina äta-ute-tips!

Indiskst
Jag brukar köra palak paneer. Spenat, grädde och ostgryta. Finns även många kyckling och lammrätter med gräddiga såser. Skippa ris och naanbrödet.

Thai
Kyckling med Röd eller grön curry med kokosmjölk. Extra grönsaker och cashewnötter. Inget ris.

Steakhouse
Perfekt alternativ till dem som kör strikt Lchf. En bit kött, bea och sallad. Skippa kött med bbq-marinader. Massa socker i dessa.

Pizza/kebab
Kebabsallad med sås. Gärna vitlökssås, då deras vanliga ofta innehållet massa ketchup.

Grekiskt
Lammfärsbiffar med tzatziki. Välj bort potatis mot extra sallad och ev några skivor halloumi.

Listan kan göras lång!

20121020-152118.jpg

20121020-152147.jpg

20121020-152205.jpg

20121020-152302.jpg

10 kommentarer

  1. Hittade nyligen din blogg och vet att jag är lite sent ute men jag vill vara med i rutakuten. Jag sätter igång imorgon söndag 21/10 å ser fram emot 40 dagar av härliga magövningar blandat med annan träning.
    Är de bra att köra 40 sek och vila 20?

  2. Om du ska fortsätta hänga runt Kungsholmen måste du luncha på Spisa hos Helena på Scheelegatan. Sjukt fräsch mat (ignorera surpuppiga personalen dock. Och alla vi kontorsmuppar som trängs där på lunchen…).

    1. Så är det säkert. Man får se det lite som nödfall. Vill alla andra gå och käka indiskt kanske det inte är så populärt att sätta sig på tvären och vägra ; ) Det är i alla fall bättre än att massa ris och vetenaans…

  3. Vill först tacka för en grymt inspirerande blogg med gryma recept! Sedan tänkte jag bara berätta att kokosgrytorna på thaiställen (farsan ägde en thai/japansk restaurang i några år) är fulla med vanligt socker. Basen är kokosmjölk, vispgrädde och ca 1dl socker till en enda portion. Sjukt gott blev det (hehe), men det är kanske en dold sockerfälla många inte tänker på. Brukar be om stekta grönsaker istället för riset och sedan köra på grytorna/woken med ostronsås som bas istället 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*