Ekologiska-natpasar
glutenfri chokladkaka sockerfri

Visst går det baka utan socker. Men det går även kanon att baka utan sötningsmedel. Stevia i all ära, men att locka fram sötsug tycker jag känns sådär. Även om man enligt sötningsmedels-fantaster inte fastnar i sockerträsket med stevia och dyl, vänjer man sig vid den söta smaken. Tycker jag. Och denna blev kanon! Helt utan socker. Helt utan sötningsmedel. Testa!

 

Chokladkaka med kokosmjöl
5 ägg
50 gram smör eller kokosolja
1 dl kokosmjöl
1-2 krm vaniljpulver
1 msk fiberhusk
1-2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Hackad mörk choklad
Kokosflingor till formen

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna. Häll i äggen och rör ner det smälta smöret. Rör ner lite hackad mörk choklad.
Smöra och “bröa” en brödform med kokosflingor, bred ut smeten och grädda i 25 minuter!

 

20120907-094800.jpg20120907-094809.jpg

20120907-094827.jpg20120907-094818.jpg20120907-094837.jpg20120907-094843.jpg

32 kommentarer

    1. Tänkte testa att göra muffins och frysa in 🙂 Eftersom jag är den enda som äter den (och min sockeravgiftade mamma). Och kan man byta ut kokosmjölet mot mandelmjöl tro?

 1. Ser gott ut, men helt sockerfri blir den inte. Mörk choklad innehåller socker som sötning (ofta ospecierad mängd, för just lindts 70% dessert choklad så kommer socker som 2:a innehåll i förteckningen).

 2. What?! Har du fått tak i sjokolade uten sukker? Sverige ass, må ta meg en tur :D… Hva trur du, må være mulig å bytte ut smøret mot kokosolje for å gjøre den mer paleo-vennlig?

 3. Hej!

  Gud vad gott! Tack så mycket för en grymt inspirerande blogg!

  Jag hänger med i rutakuten för fullt, har dock inte mailat in en bild till dig pga rent ut sagt dåligt självförtroende – men det ska ändras nu! Efter 5 månader med lchf har jag gått ner 14 kg och har nu bmi på 21, perfekt, så nu är det dags för att finslipa musklerna!

  Jag måste bara fråga, efter varje gång jag gjort magövningarna (som verkligen känns) , ser min mage dubbelt så stor ut som innan. Jag antar att det är musklerna som är trötta och att det här är ett bra tecken, men vill mest bara kolla så det här är normalt!

  Tack igen för en fantastisk blogg!

 4. Den låter god, tack för tips! Jag funderar på om det inte går att byta ut en del av kokosmjöl/fiberhusk till mandelmjöl?

  Jag brukar själv göra en chokladkaka på mörk (minst 70%) choklad, smör och ägg. Den smakar mycket och blir som en mjukare variant av chokladfondant.

 5. Hej!

  Ser jättegott ut!!
  Vad säger du om LCHF debatten som är aktuell nu igen. Det finns ingen långsiktig forskning som visar på att LCHF är bra i längden. Bra så länge man går ner i vikt (om man lider av fetma) och mellan 6 månader till 2 år men sedan hävdar vissa läkare att risken för cancer ökar markant i framförallt colon. Självklart ska man utgå från sig själv, vad som funkar för mig osv men som bloggare har man väl ändå ett visst ansvar eller hur känner du?
  Mvh!

 6. Jag hade inget kokosmjöl, tog istället mandelmjöl men min smet blev inte alls så kletig och fast i konsistensen som din ser ut att vara. Står i ugnen nu, får se om resultatet blir bra ändå. Har aldrig testat kokosmjöl, smakar det kokos?

 7. Pingback: TS13 Dag 8 – Vila
 8. Hej!
  Säkert god kaka, men det är ju dumt att skriva att den är utan socker när den innehåller ckoklad. Den blir ju säkert inte alls lika god utan choklad, såklart… =)

 9. Mmm… De ser såå goda ut. Önskar jag kunde prova dem, men kakao triggar igång mitt sockerberoende. Vet du om det finns något annat man kan ersätta kakao med? Kanske carob? Kardemumma? Saffran? Fast jag vill helst ha chokladsmaken.

  Jättebra blogg du har 🙂

 10. Undrar hur någon kan tycka den kakan var god. Hade tänkt bjuda en som är både diabetiker och glutenintolerant men det vågade inte jag. Kerstin

 11. Den här ska jag prova. Kakao är ju lite bittert i smaken så för att balansera det krävs salt (salt balanserar besk/bitter) , har du glömt saltet i receptet eller har du bakat den utan salt? Vanilj är en smak som hjärnan tolkar som “sött”. Jag tänker lägga i lite blåbär i smeten, dels för näringen men också för att ytterligare balansera beskan. Några har frågat om mandelmjöl – mandelmjöl har ju 40% mer kalorier än kokosmjöl, men annars borde det inte spela nån större roll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*