”kokosnötsskålar”

Idag på lunchen möttes jag av fyra alternativ. För mig en självklarhet, men inte för alla.

“Unna sig” är ett uttryck jag ofta hör i samband med Lchf. Att man aldrig skulle orka/vilja äta Lchf pga att man aldrig kan unna sig något.
Jag tycker tvärtom. Man kan ju verkligen äta gott, och med gott samvete med Lchf. De flesta syftar på godis, bakverk, pasta och öl. Och visst saknade jag godis i början. Men efter ett tag insåg jag att det var ju inte godiset i sig, utan sockret. Godis smakar smakämnen och socker. Punkt. Och socker är inte gott. Socker är man beroende av. Därför är det gott. Visst, choklad är gott. Men 80-90% mörk choklad innehåller inte så mycket socker och är helt ok att äta ibland. Om man vill. För man har inget behov av det när man kör Lchf. Ju mer avvänjd vid socker man blir, desto äckligare blir den sockriga chokladen och desto mer uppskattar man kakaosmaken i den mörka chokladen.
Samma gäller bakverk. Jag gör kokostoppar på enbart smör, kokos och ägg. Hur gott som helst. Det smakar kokos. Precis som det ska. Vill man kan man doppa dessa i lite smält 90 % choklad. Det kallar jag unna mig.

Men tillbaks till de fyra valen. Vatten eller sockrad dryck? Tänk på det. Vägen mot ett hälsosammare liv är bara ett knapptryck bort.

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

12 kommentarer

  1. Åh! Håller helt med dig!! Jag som åt väääldigt mkt frukt o lättprodukter tidigare upplever nu att hallon och blåbär är sött och vinäger som jag öste på salladen smakar väldigt sött..

    Jag “unnar” mig också 90 % choklad någon enstaka gång och det är precis lagom sött. 🙂 Måste prova att göra dina kokos-toppar, de är säkert jättegoda!

  2. Håller med dig! En tjej på jobbet sa ” äh, men jag orkar inte hålla på och koka broccoli på helgen, mycket enklare med pasta”.. Jag dog inombords. Hur svårt är det att koka broccoli? Det går ju tusen gånger snabbare! Och DET är att unna sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*