Har man trädgård så grillar man när det är sol. Det är en oskriven regel. Jag kör på med lite mejeriprodukter, och då funkar aioli perfekt. Kyckling, grönsaker och aioli. Bra middag. I morgon upp tidigt för ett Crossfit-pass!

Lime-aioli
2 äggulor
2 1/2 dl olivolja
3 rejäla vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 lime

Gör såhär: Pressa vitlöken och rör ner äggulorna. Häll sedan droppvis ner rumstempererad olivolja. Rör hela tiden och häll inte i oljan för snabbt, bara droppa i det. Mot slutet kan man hälla lite snabbare. Salta och peppra. Riv i limeskal och pressa i lite av saften.

 

20120817-222145.jpg

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

7 Kommentarer

  1. Tarja Davidsson Svara

    en nyfiken fråga bara!! varför inga mejeriprodukter?

  2. Tänkte prova att göra egen aioli (den man köper såg jag innehåller socker o en massa annat skumt..) men vet du möjligtvis hur länge den håller sig i kylen? Några dagar? En vecka?
    Ha en fortsatt bra helg!
    Caroline

  3. Mitt aioliförsök blev inte lyckat, det såg och smakade inte bra.
    Vispade du för hand eller med elvisp?

  4. Pingback: LCHF utan grädde – Går det? |

Close