”kokosnötsskålar”
lchf pizza

Gjorde en jättegod LCHF pizza idag. Bättre än de tidigare jag gjort. Gjorde en barndel och en vuxendel, och alla åt med god aptit och pizzan tog slut direkt. Bra betyg!

 

Lchf-pizza
4 ägg
1,5 dl grädde
2 msk fiberhusk
100 gram riven grana padano
salt

Tomatsås
1 dl passerade tomater
0,5 msk oregano
Salt och peppar

Fyllning
Ost och valfri fyllning tex champinjoner, skinka, salami. Om man vill ha ruccola på lägg på det efter pizzan gräddats sista gången.

 

Gör såhär:
1. Vispa ägg, grädde och fiberhusk och salt. Jag körde elvisp. Rör i osten och låt stå ca 5 min. Bred ut på smörpapper på bakplåt och grädda i 10-15 min i 175 grader.
2. Medan pizzabottnen är i ugnen rör ihop tomatsåsen.
3. Bred ut tomatsåsen på pizzabottnen och lägg på fyllning. Grädda i 250 grader högt upp i ugnen tills osten smält.

 

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

9 kommentarer

  1. Hej cecilia!!! GUD vad god pizzan var jag gjorde den ikväll med skinka salami paprika lök och massa vitlök och ost och så gjorde jag egen tomatsås med hur gott som helst tack för det receptet på pizza botten var helt sjukt gott smakade nästan bättre än vanlig!!! Och du… grym blogg du har jätte kul läsning och väldigt inspirerande. Jag har skrivit em gång innan och frågade dig om amning och lchf… min lilla tjej är nu 9 månader och jag ammars fortfarande på morgon och kväll och en gång om dagen men jag bestämde att börja med lchf ändå vi hoppas att det inte ska påverka har inte kännt nåt nu på en vecka i alla fall och lill tjejjen verkar inte känna någon skillnad! Har en fråga med jag tänkte på hur mycket man ska äta, alltså hur många gånger om dagen och hur stora portioner. Jag kan inte bara äta 3 mål om dagen för jag blir verkligen hungrig emellan målen… men målen jag äter är verkligen stora så vad gör jag för fel. Tack på förhand kram Danielle 🙂

    1. Hej Danielle! Roligt att du blir inspirerad 🙂
      Visst var pizzan kanon! din version lät super. Ang amningen; det är ju mest du själv som blir påverkad av lchfen, och om du inte helammar är det säkert helt ok. jag började själv när jag helammade. Man kan ju bli lite trött, yr, illamående etc. de första veckorna, men när du kommer över den fasen kommer det säker bli kanon!
      hur länge har du kört LCHF nu? svårt att svara på maten annars 😉

  2. Pingback: Veckomatsedel. | minlchfresa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*