”kokosnötsskålar”

Det tar emot varje gång jag ger barnen “vanlig” frukost, dvs yoghurt och flingor och mackor. Efter en timma är dom hungriga (läs: fått lågt blodsocker) igen och supergnälliga. Då ska dom ha frukt eller fika. Och så håller det på hela dagen.

När dom är på dagis finns det ju inte så mycket att göra, men hemma funderar jag mer och mer på att utesluta stora delar av skitmaten.

Ni som äter Lchf och har barn, hur gör ni?

 

9 kommentarer

 1. Hos mig äter min 2 åriga son också lchf. Händer någon gång ibland (typ 1 gång i månaden) äter han macka till frukost ihop med sin pappa. Men då äter han massor av berott och bra pålägg till så han blir ordentligt mätt. Händer att han får potatis till sin mat ibland. När vi sedan är iväg hos tex. vänner eller mor- farföräldrar så äter han det som bjuds och även en kaka ibland. Han är aldrig kinkig och äter i princip aldrig mellanmål för han håller sig mätt på maten. Frukt får han som lite “godis” någon gång ibland. Good luck!! 🙂

 2. Jovisst vill jag utesluta “skitmaten” här hemma med 😉 Men det är så svårt att få resten av gänget med på noterna.. (särskilt maken, faktiskt)
  De två minsta (3½ och 1½år) är nog ok med det hela men 7åringen.. han kan knappt tänka sig en frukost som inte består av mackor.

  De minsta äter gärna lite naturell yogurt med kanel, kanske lite banan i. Eller kokt ägg och bregott. Eller äggröra och nån grönsak. Eller milkshake (banan, grädde, mjölk, proteinpulver, och vaniljpulver, eventuellt lite bär med). Men 7åringen ska prompt ha macka till även det. (och han “haaaatar” ägg..)
  Äsch, lite less på mackfixning är jag, ja.. 😉

  1. samma hos oss. lillen gillar lchfen mer än de två andra 😉
   alldeles för mycket mackor och yoggi.. usch

 3. Har tonåringar som är “anti”-LCHF just nu .. i a f tillbehören så det är ingen idé att tjata på dem. Själva maten (köttmåltidern) äter de men äter då potatis/ris/pasta till.
  Frukost bli tyvärrr ofta vanliga mackor ..

   1. Lavkarbo-brödet som man kan köpa i hälsokosten är riktigt smaskigt och superlätt att göra. 🙂

 4. LCHF-pannkakor, tunna eller amerikanska brukar fungera bra, liksom omelett eller turkisk yoghurt utblandad med vispgrädde och med lite halvtinade frysta bär ovanpå och nötter.

  Vår minsta dricker oftast äggmjölk till frukost och kvällsmat. Men vi har heller inga förbud, åtminstone inte alltid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*