”kokosnötsskålar”

Morgonens träningspass avklarat! Körde även “the 5 tibetan rites” och mage i gymmet. Känns grymt att redan ha det avklarat. Nu blir det utgång med kidsen.

WOD: “Team 7”
20 Min amrap (as many rounds as possible)

7 Handstand push-ups
7 Thruster
7 Knees to elbows
7 Deadlift
7 Burpees
7 Kettlebell swings
7 Pull-ups

In teams of 2, one person works, one person rests. You must complete the all reps at that given movement one you start it. Alternating each movement. (Scaling Options Available From Your Coach In Class)

3 kommentarer

 1. Vilken rolig blogg!:) Jag äter också LCHF å tränar en del, funderade på det här med crossfit…är det nåt liknande som tabataträning?/Åsa

  1. Tack!! Vet inte vad tabataträning är.. Klistrar in en text om crossfit här:
   Människans värld är full av rörelser. Vi utför rörelser som stå, sitta, kasta, lyfta, putta, dra, klättra och springa helt naturligt. Vi har gjort detta sedan urminnes tider. De är en del av vår design.
   Det är dessa naturliga rörelser som ligger till grund för övningarna som inkluderas i CrossFit-träningspass.
   Träningen är väldigt effektiv och rolig! En central del av CrossFit är att övningarna utförs mot klockan. Antingen ett givet antal övningar så snabbt som möjligt. Eller en given tid under vilken du skall utföra så många rundor du kan av ett visst antal övningar. Detta gör att du hela tiden kan se framsteg och tävla med dig själv eller en kompis. Du får svart på vitt varje pass hur du utvecklas! Det är sällan ett pass är längre än 30min.
   Variationen i övningarna är central. Passen varieras med tid och olika övningar: tunga lyft, lätta lyft, kroppsviktsövningar, många eller få antal repetitioner, löpning, rodd, hopp, simning m.m.

   Jag tycker det är väldigt bra träning, och jag har sett väldigt snabbt resultat. Jag är helt fast i det nu 🙂

   / Cecilia

 2. Ahaa! Tack så väldigt mycket för bra info! Jag tycker att det påminner om Tabataträning, där kör man en övning med korta intervaller, t ex knäböj intensivt i 20 sek, sen 10 sek vila å sen 20 sek knäböj osv tills man är uppe i 4 minuter. Sen byter man övning å kanske kör på en spinninghoj eller nåt annat.=) Dessa pass är heller inte så långa, ca 30 min. Jag tycker det verkar helskoj!=) Jag har letat efter crossfit här i stan men det verkar inte finnas än så jag får väl köra “som vanligt” på gymmet å så kör jag tabata hemma!=) Jag förstår att du är fast, det verkar superkul!=)

  Åsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*