”kokosnötsskålar”
lchf före efter

Såhär gött hade jag det för 1,5 år sen. Bulle både i ugnen och munnen. Fan vad jag åt mycket skit då. Tragiskt när jag tänker på det nu i efterhand. När jag var gravid första gången varnade/hånade/påpekade de flesta att “man kommer aldrig tillbaks till hur man såg ut innan”. “Du kan kasta dina gamla jeans” osv osv. Sjukt jobbigt. Så jag passade mig och tänkte på vad jag åt. Gick ändå upp 12-15 kilo. 2 månader efter första sonen var jag tillbaks till min ursprungsvikt. Lite degigare dock..

Gött tyckte jag när jag blev gravid igen och tryckte princip i mig allt jag kunde och ville. Kändes konstigt att va tjockis. Man blev jävligt omotiverad till saker. Kan förstå överviktigas resonemang; kan lika väl ta en till, jag är ju ändå redan fet. Gick upp till härliga 83 kg!

Nu va kroppen i ännu sämre skick.

Började med LCHF:en rätt snart efter att lillen fötts och lyckan var ett faktum. Inte bara att jag blev av med all ister, jag blev pigg, blev av med sockersuget, va i princip aldrig hungrig.

Så nu har jag kört stenhårt på det i ca 1,5 år. Nu handlar det inte alls om vikt längre, utan att skippa all skit. Inget mer socker/frukt, halvfabrikat och massa E:n…

24 kommentarer

   1. Hej
    Jag har provat lchf stenhårt en vecka och inte gått ner ett gram än, undrar om det är normalt, dröjer det ett tag innan man börjar gå ner i vikt eller…

    mvh Roger Johannesson

    1. Hej! Tar ett tag för kroppen att ställa om sig. Det gjorde det för mig i alla fall. !0-14 dar är nog normalt för kroppen att bli fri sockret. Om du vill gå ner i vikt, försök ät under 10-15 gram kolhydrater om dan. En bra riktlinje ät inget med mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram, kolla innehållsförteckningen. Skippa mjölk i kaffet ät inte mycket nötter och bär den första tiden. Jag äter det nu när jag inte vill gå ner mer i vikt 🙂 Och ät bara när du är hungrig. Äter man tillräckligt fet frukost står man säg till lunch och till och med längre. Man är inte alls i samma behov av mellanmål. Lycka till!

     1. Tack för svaret, nu har det gått drygt 2 veckor, och har faktiskt gått ner 3kg och minskat 3cm över magen, så det har nog kommit igång med viktminkningen nu.

  1. tack! Mycket träning. Tidigare löpning och styrketräning, nu crossfit och lite styrketräning. Runt 5 pass i veckan.

 1. Skönt att höra att det finns ännu en som inte nöjer sig med de överflödiga graviditetskilona och låter dem hänga kvar eftersom att “man ändå inte kan komma tillbaka”. Klart man kan! Vi har kontroll över kroppen, kroppen har inte kontroll över oss.

  1. precis! jag spenderar hellre en timma på gymmet och badar i svett, än 1 timma på fiket badandes i paj med vaniljsås… 😉

   1. Sen när man tappat överflödet så kan man ju göra det ena, så länge man också gör det andra. 🙂 Hade folk bara rört på dig mer så hade de insett att man inte behöver missunna sig godsaker.

  1. Jag äter morötter ibland. Nu är jag inte ute efter att gå ner i vikt längre, och lite morötter verkar inte höja mitt blodsocker så mycket. Inte vad jag känner av i alla fall. Frukt är jag inte alls sugen på. Om jag smakar på en frukt nu känner jag hug extremt sött det är. Bär räcker gott och väl för mig. Det gäller bara att stå ut de där dagarna det tar att bli av med sitt sockerberoende. Sen är det lungt!

 2. Jag började oxå med LCHF efter graviditeten. Alla sa att “Du ammar bort alla kilon” När sonen var 6 veckor hade jag inte rört mig ett gram nedåt. Så jag la om kosten. på 2½ månad hade jag tappat 14 kg å kom i mina gamla jeans igen 🙂 enda motionen just nu har varit promenader lite sporadiskt. Ska snart börja träna å få en plattare mage =)

  1. Bra jobbat! det där med att man “ammar bort det” tror jag är ett sätt att få alla nyblivna mammor att amma 😉 Kör olika versioner av plankan, så kommer platt mage snabbare! Lycka till 🙂

   1. Ja, har ju införskaffat en yogamatta, så har eg inga ursäkter mer än att jag är lite trött i mössan efter 5½ månad sömnbrist 😛 Just nu är det promenader som gäller. Alltid nåt iaf =)

 3. Hej. Jag har levt LCHF i snart 10 veckor nu – har inte gått ner särskillt mycket men fått snyggare former. Dom fula fettrullorna runt midja och höfter börjar försvinna. Kul att hitta din sida och få lite mer träningsinspiration – jag fyllde 40 i sommras och tänkte att även jag ska komma i mitt livs bästa form (efter 3 barn, massor av chips, pasta och annat skräp)
  Ser fram emot beach 2012// Åsa i skåne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*