Vad gör man inte för sina barn? Sid som äter helt gluten- och mjölkfritt för sin alopecia, kommer då och då på att han ”längtar efter” endel saker han åt förr. Som risgrynsgröt, eller tomtegröt som barnen kallar det. Och risifrutti! Inte för att dom åt det speciellt ofta innan, men det kunde hända nån gång.

Glädjen när barnen hittade dessa i kylen! Denna rispudding som smakar som risifrutti, men inte lika sött såklart, är gjord på kokosgrädde och serverad med hemmagjord chiasylt på hallon och vanilj.

Mjölkfri rispudding

2 dl risgryn/grötris
4 dl vatten
2 dl kokosgrädde + ca 2 dl vatten
2 kanelstänger ceylonkanel
1 nypa vaniljpulver

– Koka upp grötriset med 4 dl vatten och låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.
– Slå på kokosgrädde och vatten och i med 2 kanelstänger och 1 nypa vaniljpulver.
– Låt gröten svälla på låg värme i ca 40 minuter. Rör om då och då under tiden. Börja med 2 dl vatten och tillsätt mer om det behövs. 

[Länkarna är annonslänkar från Bodystore.com och de produkter jag använder i mina recept. Fri frakt & prisgaranti!]

mjölkfri rispudding med chiasylt

Chiasylt med hallon och vanilj

2 dl frysta hallon
2 msk chiafrön
1 msk sötning, tex kokossocker (om man vill ha sylten sötare)
1 nypa vaniljpulver

– Värm hallonen tillsammans med vaniljpulver och ev sötning.
– Ställ av från plattan och rör i chiafrön. Ställ svalt och låt sylten tjockna.


FÖLJ mig HÄR:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

  1. Hej hej, jag förstår inte riktigt receptet, i slutet av receptet står det att börja med 3 dl vatten….jag antar att det är i början MEN samtidigt så borde det vara i slutet…..

    Tack för en superhärlig blogg men bra sockerfria recept! / Helena

    MJÖLKFRI RISPUDDING

    2 dl risgryn/grötris
    4 dl vatten
    2 dl kokosgrädde + ca 2 dl vatten
    2 kanelstänger ceylonkanel
    1 nypa vaniljpulver

    – Koka upp grötriset med 4 dl vatten och låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.
    – Slå på kokosgrädde och vatten och i med 2 kanelstänger och 1 nypa vaniljpulver.
    – Låt gröten svälla på låg värme i ca 40 minuter. Rör om då och då under tiden. Börja med 3 dl vatten och tillsätt mer om det behövs

Skriv en kommentar

Close