Vad gör man inte för sina barn? Sid som äter helt gluten- och mjölkfritt för sin alopecia, kommer då och då på att han “längtar efter” endel saker han åt förr. Som risgrynsgröt, eller tomtegröt som barnen kallar det. Och risifrutti! Inte för att dom åt det speciellt ofta innan, men det kunde hända nån gång.

Glädjen när barnen hittade dessa i kylen! Denna rispudding som smakar som risifrutti, men inte lika sött såklart, är gjord på kokosgrädde och serverad med hemmagjord chiasylt på hallon och vanilj.

 

Mjölkfri rispudding

2 dl risgryn/grötris
4 dl vatten
2 dl kokosgrädde + ca 2 dl vatten
2 kanelstänger ceylonkanel
1 nypa vaniljpulver

– Koka upp grötriset med 4 dl vatten och låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.
– Slå på kokosgrädde och vatten och i med 2 kanelstänger och 1 nypa vaniljpulver.
– Låt gröten svälla på låg värme i ca 40 minuter. Rör om då och då under tiden. Börja med 2 dl vatten och tillsätt mer om det behövs. 

[Länkarna är annonslänkar från Bodystore.com och de produkter jag använder i mina recept. Fri frakt & prisgaranti!]

mjölkfri rispudding med chiasylt

Chiasylt med hallon och vanilj

2 dl frysta hallon
2 msk chiafrön
1 msk sötning, tex kokossocker (om man vill ha sylten sötare)
1 nypa vaniljpulver

– Värm hallonen tillsammans med vaniljpulver och ev sötning.
– Ställ av från plattan och rör i chiafrön. Ställ svalt och låt sylten tjockna.


FÖLJ mig HÄR:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

7 Kommentarer

  1. Hej hej, jag förstår inte riktigt receptet, i slutet av receptet står det att börja med 3 dl vatten….jag antar att det är i början MEN samtidigt så borde det vara i slutet…..

    Tack för en superhärlig blogg men bra sockerfria recept! / Helena

    MJÖLKFRI RISPUDDING

    2 dl risgryn/grötris
    4 dl vatten
    2 dl kokosgrädde + ca 2 dl vatten
    2 kanelstänger ceylonkanel
    1 nypa vaniljpulver

    – Koka upp grötriset med 4 dl vatten och låt koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.
    – Slå på kokosgrädde och vatten och i med 2 kanelstänger och 1 nypa vaniljpulver.
    – Låt gröten svälla på låg värme i ca 40 minuter. Rör om då och då under tiden. Börja med 3 dl vatten och tillsätt mer om det behövs

  2. Så fantastiska recept och otroligt vackra bilder! Hur gör du egentligen ? När jag är stolt över något man gjort o ska fota för att visa upp ser de aldrig ens i närheten av lika aptitligt ut. Haha

    • Hej Frida!
      Tack, så kul att höra!! Om du går in på mina inlägg för några år sen är jag rätt säker på att de bilderna såg betydligt värre ut än dina ;) Övning ger färdighet mao. Jag använder en kompakt systemkamera med extra objektiv. Hamnar någonstans runt 10 000:- för liknande utrustning skulle jag gissa på. Och försök fota i dagsljus.

      Lycka till!

      /

  3. Hej!
    Jag gör en enklare variant tar vilket ris som helst, som jag kokar som vanligt. Låter det kallna över natten, så blir det bättre resistenta stärkelser.
    Blandar med kokosolja, lite stevia droppar eller annan bra sötning.
    Om jag har chia frön i så låter jag blandningen stå över natten och äter även jag med hemmagjord chia sylt, som jag inte kokar!

Skriv en kommentar

Close