Älskar att rosta grönsaker på plåt och toppa med massa gott! Speciellt nu när man kan hitta butternutpumpor i butiken. Rostade grönsaker tillsammans med ädelost, granatäpplekärnor blir en perfekt kombo av sött, syrligt och salt. Gärna med lite valnötter också. (Som jag tyvärr inte hade hemma.)

Längre ner hittar du fler tips på liknande recept!

 

Rostad pumpa och morot med grönkål och ädelost

Butternutpumpa
Morötter
Grönkål
Ädelost
Granatäpple
Valnötter
Olja
Salt
Nymald svartpeppar

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala butternutpumpan och skiva i ganska tjocka skivor och halvera morötterna.
  3. Lägg pumpaskivorna och morötterna på en plåt och ringla över olja.
  4. In i ugnen i ca 20 minuter/tills de är klara.
  5. Hacka grönkålen, blanda med de ugnsrostade grönsakerna och sätt in i ugnen någon minut tills grönkålen blivit mjuk. 
  6. Kärna ur granatäpplet.
  7. Toppa plåten med granatäpplekärnorm valnötter och smulad ädelost, salta och peppra.

 

Liknande recept:
Ugnsrostad pumpa med getost
Bakad sötpotatis med getostcreme

Sötpotatischips
Sötpotatissallad med spanat och getost
Rostade rödbetor
Pumpasoppa med kokosgrädde

Hasselbackspotatis på sötpotatis

 

FÖLJ MIG HÄR

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close