Hittade äntligen en spagettipumpa eller spaghettisquash som den egentligen heter i matbutiken! Efter väldigt mycket letandes låg den där tillsammans med alla andra pumpor. Ännu en anledning att halloween är min favorithögtid på året!

Och detta blev SÅ gott! Jag har tidigare ätit det på vegetariska restauranger och då tyckte jag det var lite väj mjukt och smaklöst, men när jag justerade tiden blev det perfekt!!

 

Spagettipumpa – Så gör du
Spagettipumpa så gör du
Denna nya favorit hittade jag efter mycket letande bland de andra pumpor i mataffären! Ett bra alternativ till zoodles. Och faktiskt ännu godare!

 

Spagettipumpa så gör du
Dela pumpan i två delar och gröp ur kärnorna.

 

Spagettipumpa så gör du
Pensla mittendelarna med olja och salta och peppra. Lägg med mittensidan på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. In i ugnen på ca 200° C i ca 40 minuter. Man ska kunna gröpa ur innehållet lätt med en gaffel. Mina pumpanoodles blev perfekta och lite krispiga på 35 minuter. Vill man ha dem mjukare eller har en större pumpa, låt den bakas i upp mot 60 minuter.

 

Spagettipumpa så gör du
Gröp/dra ur innehållet längs bredden med en gaffel.

 

Servera med din favorittopping eller favoritsås. Här kommer recept på min:

 

Tonfisk med persilja, tomat och oliver

1 knippe storbladig persilja
2 klyftor vitlök
1/2 rödlök
2 tomater
1 burk tonfisk i vatten
Saften ur 1/2 citron
Oliver
Smör eller olja att steka i
Salt och nymald svartpeppar
Olivolja eller avokadoolja

 

Spagettipumpa tonfisksås

Gör så här:

  1. Hacka vitlök, rödlök och persilja. Fräs i smör eller olja.
  2. Skär tomaterna. I med tomater, tonfisk och oliver i pannan.
  3. Smaka av med citron, salt och peppar.
  4. Ringla över olivolja eller avokadoolja.

 

FLER RECEPT MED PUMPA:
Pumpasoppa med kokosgrädde
GRATINERAD BUTTERNUTPUMPA MED RÖDBETA, PÄRON OCH GETOST
PUMPABRÖD
UGNSROSTAD BUTTERNUTPUMPA
PUMPAMUFFINS

 

FÖLJ HÄR!

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Close