Gjorde en SÅ god pumpasoppa igår. Jag valde butternutpumpa eller butternut squash som den också heter. Den är väldigt söt och god i smaken och passar perfekt till soppa. Denna är gjord med kokosgrädde, men man kan även använda vanlig grädde om man föredrar det!

 

Pumpasoppa med kokosgrädde

1 butternutpumpa
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 bit ingefära
5 dl-10 dl vatten + ekologisk buljong
1,5 dl kokosgrädde
Salt
Svartpeppar
Lite pressad citron eller ca 0, 5 msk äppelcidervinäger. (Kan uteslutas)

 

pumpasoppa kokosgrädde butternut

 

Gör så här:

  1. Skala lök, vitlök och ingefära. Jag hade ca 2 cm ingefära. Fräs i smör eller olja i en kastrull.
  2. Skala pumpan, gröp ur körnorna och skär i bitar. Fräs en stuns tillsammans med löken och ingefäran.
  3. Slå på vatten (jag började med 5 dl), buljong ock kokosgrädden. Jag använder extra creamy coconut milk/kokosgrädde i tetra.
  4. Låt puttra i 10–15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  5. Mixa soppan med stavmixer eller i blender. Späd ut med mer vatten om det behövs. Smaka av med citron, salt och peppar.
  6. Toppa med kokosgrädde och pumpakärnor

 

Fler recept med pumpa
Gratinerad butternutpumpa med rödbeta, päron och getost
Pumpabröd
Ugnsrostad butternutpumpa
Pumpamuffins

 

FÖLJ HÄR!

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Jaa, den soppan gjorde jag också fast på lillkillens rester (1 kg) vanlig pumpa och med lime isf citron. Gott!

  2. Din pumpasoppa är helt fantastiskt god och har blivit en klar favorit
    Tack för en jätte inspirerande sida.

Skriv en kommentar

Close