Denna nyttiga raw cheesecake borde kanske inte kallas ”cheesecake” då den varken innehåller mjölkprodukter eller mjöl, men den påminner väldigt mycket om en. Botten är gjord på nötter och är naturligt sötad med dadlar och fyllningen är gjord på cashewnötter, kokosgrädde och citron.

En nyttigare cheesecake!

 

raw cheesecake hallon paleo vegan mjölkfritt

Raw cheesecake med hallon

(16 cm springform)

ca 8 färska dadlar
2 dl sötmandlar
1 msk kokosolja
1 nypa salt

Gör så här:
Kärna ur dadlarna och mixa i marberedare  resten av ingredienserna.
Tryck ut i botten av formen och ställ in i kylen

 

Fyllning
2 dl naturella cashewnötter (blötlägg i vatten några timmar)
1 dl hallon
0,5 dl kokosgrädde (den tjockare/extra creamy i tetra)
Saften från 1/2 citron
1 krm vaniljpulver eller vaniljextrakt [Annonslänk]
1-2 msk sötning, honung eller agavesirap tex.

Gör så här:
Skölj av de blötlagda cashewnötterna och kör i matberedare eller blender tillsammans med resten av ingredienserna.
Mixa tills fyllningen är krämig och slät. (tar ett tag, men ju slätare, desto godare)
Häll fyllningen i formen och ställ in att stelna i frysen någon timma.  Låt den stå ute ett tag innan servering. 

Jag körde ca 1/3 av hallonen i matberedaren och rörde i  resten av hallonen sist.

 

raw cheesecake hallon paleo vegan mjölkfritt

 

Fler recept på raw cheesecake:
Raw blåbärscheesecake
Raw mango/passionscheesecake

 

FÖLJ MIG GÄRNA HÄR!

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Close