– Innehåller annonslänkar –

 

Ska man ge sina barn kosttillskott? Vi gör det. Zion, Sid och Otis äter Omega 3 och D vitamin, och Sid som har Alopecia äter även probiotika regelbundet.


Tips!

Just nu har Bodystore.com upp till 40% rabatt på Omega 3. (+ Fri frakt och prisgaranti, gäller t.o.m 17-10-08)
Klicka här för att komma till rabatten.


Varför Omega 3?

Både omega 3 och omega 6 är livsnödvändiga fettsyror som kroppen inte själv tillverkar, utan som vi får i oss via mat. Vi behöver båda och balansen i kroppen ska vara ungefär lika mycket omega 6 som omega 3.

Omega 3 hittas i bland annat fet fisk, kött och ägg med eftersom de flesta djur idag är uppfödda på spannmål får vi inte i oss lika mycket omega 3 längre.

Vi äter dock mängder av omega 6-rik kost via spannmål, vegetabiliska oljor och halvfabrikat. Så de flesta av oss behöver extra omega 3 för att balansera dessa två och hämma inflammation i kroppen som kan orsakas av för mycket omega 6.

 

Vilken ska man välja?

Det finns en mängs olika Omega 3 på marknaden. Vi använder Ecolomega just nu, både i kapslar och som flytande. Den flytande till barnen då de inte har lika lätt att svälja stora kapslar. Otis ratar dessa och får Eskimo Kids som smakar tutti frutti. Den enda som för tillfället går hem hos Otis.

Och det är ju lite så med allt. Man får väja det som funkar. Har man inte ekonomin för de bästa, får man välja de lite billigare. Äter man två påsar chips i vecka (som innehåller massa omega 6 och som är inflammerande för kroppen pga att de friteras i solrosolja) och inte har råd med kosttillskott, då kanske man ska tänka om…

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

1 Kommentar

  1. Hur mycket ger ni barnen av den flytande ecolomega, hittar ingen dosering till barn i förpackningen!

Skriv en kommentar

Close