Har du testa att göra sötpotatischips? Det funkar både som tillbehör till middagen och som snacks. Tänk på att gärna välja ekologisk sötpotatis då potatis är väldigt besprutad.

 

Sötpotatischips

Sötpotatis
Olivolja
Salt
Peppar

  1. Sätt ugnen på 125° C.
  2. Skölj sötpotatisen och skär i tunna skivor. Blanda i en skål med olja.
  3. Lägg ut sötpotatisen på bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 30-45 minuter beroende på tjocklek. Håll koll så de inte bränns.
  4. Vill du ha dem extra krispiga: lägg chipsen på galler och ha luckan lite öppen och låt dem ligga i eftervärmen en stund.

 

Getostcrème

Getost
Creme Fraiche
1 vitlöksklyfta
1 skvätt olivolja
Färsk timjan
Salt
Peppar

  1. Mosa getosten och blanda ihop med en klick creme fraiche och lite olivolja.
  2. Hacka timjan, pressa vitlök och blanda i. Smaka av med salt och peppar.

 

Mer recept hittar du här

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Close