Hösten är den perfekta årstiden för soppor och grytor! Denna jordärtskockssoppan är superenkel att göra dagen innan. Även parmesanchipsen och parmachips kan förberedas.

 

Jordärtskockssoppa

(4 port.)

500 g jordärtskockor
2 potatisar
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyttor
1 klick smör
2 dl vitt vin
4 dl vatten
2 msk buljong [annonslänk]
2,5 vispgrädde
Salt
Svartpeppar

Färsk timjan

 

Gör så här:

  1. Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar.
  2. Hacka schalottenlök och vitlök och fräs i smör i en stor kastrull.
  3. Rör i jordärtskockor och potatisen.
  4. Slå på vin och låt puttra någon minut. Häll i vatten och buljong och låt koka tills mjukt, ca 15-20 minuter.
  5. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
  6. Mixa slätt med stavmixer och rör i grädde. Värm upp och smaka av med salt och peppar.

 

parmesanchips

 

Parmachips
  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg parmaskinkan på bakplåstpapper och torka i ugnen i ca 10 minuter.
  3. Låt svalna på galler.

 

Parmesanchips

1 bit parmesanost eller 

  1. Höj ugnen till 175°. Gör så här:
  2. Riv parmesan grovt och gör små högar på bakplåtspapper. Toppa med färsk timjan och grovmald svartpeppar.
  3. Grädda i ca 5–10 minuter tills osten fått lite färg.

 

Här hittar du fler goda middagar!

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

Skriv en kommentar

Close