God morgon! En söndagmorgon när man har lite extra tid över är dessa ägg och baconmuffins perfekta att göra. Och på två av dessa håller man sig mätt betydligt längre än till lunch.

Toppa gärna med lite storbladig färsk persilja och nymald svartpeppar.

Ha en härlig söndag!

ägg och bacon muffins

Ägg och baconmuffins

(6 st)
6 ägg
ca 1,5 paket bacon
Svartpeppar
Salt
Persilja

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Klä insidan av formarna i en muffinsplåt med bacon.
  3. Knäck i äggen
  4. Grädda i 10-15 minuter, beroende på hur du vill ha ägget.

Vill man ha ägget krämigt/löskokt, ställ in formarna klädda med bacon i ugnen en stund innan du knäcker i äggen. Då hinner baconet bli krispigt!

 

ägg och bacon muffins

→ Här hittar du fler nyttiga och goda recept!

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close