Gillar du Halloumi måste du testa denna: grillad halloumi med gremolata! Nästa gång du ska grilla och har en förpackning halloumi hemma, släng ihop en gremolata och servera med halloumin. Vanligtvis brukar man nog inte värma upp gremolatan och innehållet är nog inte helt “korrekt”, så jag ber om ursäkt för detta till alla er Italienare… Men jag tycker denna variant blir supergod!

 

Grillad halloumi med gremolata

(ca 2-3 personer)

Ett stort knippe storbladig persilja
1 röd chili
2-3 klyftor vitlök
1 skvätt pressad citron
Salt
Svartpappar

En bit halloumi

 

Grillad halloumi med gremolata

 

Gör så här:

  1. Hacka sköljd persilja, chili och vitlök fint.
  2. Fräs i lite olivolja någon minut. Häll i resten av oljan. Och ställ åt sidan.
  3. Grilla eller stek halloumi.
  4. Ringla gremolatan över halloumin.
  5. Servera med en stor grönsallad eller som tillbehör.

 

Nu kan man även hitta Grilloumi i butiken. Jag ger den tumme ner. Den smälter och blir inte som den vanliga. Så kör på vanlig halloumi!

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Close