sommar hofsnäs

Ny vecka! Och det märks redan i mailkorgen att många börjat jobba igen efter en härl… eh, sommar med svinkasst väder. Vi har nog suttit ute och ätit 2-3 gånger denna sommar. Den enda dag med fantastisk väder (eller en av väldigt få) var när vi gjorde vår tält-trip till ön. Bilden är från morgonen när vi åkte hem.

Jag är verkligen bitter på vädret denna sommar. Och jag är bitter på att jag år efter år lyssnar till: “men ni kan ju inte åka på långresor hela sommaren, det är ju den härliga tiden i Sverige”. Men eller hur, superhärligt, verkligen! Och nu tycker alla tydligen att det varit fantastiskt väder heeeeela sommaren. Jaja…

Nästa år är det vi som drar på långsemester. Hela sommarlovet!

Nu skulle ju detta bli ett “Veckans bästa-inlägg” och inget neggigt och surt inlägg om “sommaren”. Det finns SÅKLART massa bra med semester (och sommar). Här kommer 5 av dem:

 

Sommarens bästa

Ledigt med barnen
Även om det inte blir speciellt mycket semester med tre barn är det härligt att äntligen få umgås med barnen! Till skillnad från resten av året då man knappt hinner säga hej till varann under veckorna.

Västkusten
Trots väder och vind är kusten alltid mysigt! Denna vecka åker vi till några vänner och åker båt, lunchar på små mysiga öar, fiskar krabbor och dricker cava. Om det inte regnar…

Sömn
Ni som följt vår sommar på Instagram Stories vet att barnen är härligt morgontrötta. Helt plötsligt sover man 8-10 timmar per natt istället för de 5-6 timmar man får när det är skola och jobb.

Vattenmelonjuice
Höll på med nya recept igår som kommer ut under denna och nästa vecka. Ett av dem innehöll mixad vattenmelon. Gjorde en juice av det som blev över. Magiskt god!!

– Mixa vattenmelon i blender eller med stavmixer
– Mixa i lite färsk mynta
– Pressa i citronjuice
– Server i stora glas med massa is

Effektivisera mera!
Jag försöker effektivisera mitt jobb denna sommar och jobbar enbart efter strikta listor. Inget hopp mellan punkter. En dags jobb i veckan + någon timma om dagen har jag kört hela sommaren och kommer göra tills barnen börjar skolan om ca 3 veckor. Som egenföretagare har man ingen direkt semester. Det går inte skippa moms, mail från samarbetspartners och fakturering bara för att det är juli.

Sömnen och träningen har förmodligen resulterat i att jag kan fokusera bättre och jag märker att väldigt mer blir gjort på kortare tid. (Precis som min KBT-terapeut hävdar.)

 

Hoppas din semester varit härlig trots väder!

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

6 kommentarer

 1. Man får klaga på vädret! Det har varit skit kallt! ☺️ Jag vill ha sol och värme så jag kan slippa frysa på kvällarna!

 2. Hej Cecilia,
  Kul att få läsa ett sanningsenligt inlägg. Allt kan inte bara vara guld och gröna skogar.
  Följer dig sedan ngt år tillbaka, har absolut blivit mer medveten om mat, bekämpning, ekologiskt och att” välja bort”.
  Hade gärna önskat ett inlägg om miljöfarliga kläder, vad man ska tänka på i valet. Och Hur man kan granska som konsument vilket alternativ som är bättre!
  Hälsningar Ann

  1. Hej Ann!
   Så är det! Känner ofta för att skriva av mig ännu mer gnäll, men det verkar va rätt många som inte gillar mina gnälliga inlägg, så jag försöker undvika en del av dem 😉 haha!
   Bra tips gällande kläder. Ska skriva upp det på min kommande inläggs-lista 🙂

   Hälsningar Cecilia

 3. Håller med om att man får klaga på vädret! Jag har sen semester i år och fick panik på hur vädret, så jag inspirerades av era Baliresor och bokade en resa dit förra veckan. Åker på egen hand och är lite nervös, men taggad! Tack för all inspiration oavsett om det gäller Bali, mat, träning eller svampplockning. Du är grym! Jag ser såå mkt fram emot att äta massa god mat på Bali nu kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close