Veckans gröna: Sötpotatissoppa med kokos och gurkmeja. Denna soppa är perfekt att göra en stor sats av och ha som lunch-matlådor under veckan. Vegetarisk och mejerifritt!

 

Sötpotatissoppa med kokos och gurkmeja

(3-4 port)
2 sötpotatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 tsk gurkmeja
1/2 röd chili
6 dl grönsaksbuljong
400 ml kokosmjölk/kokosgrädde [annonslänk]
1 msk färskpressad limejuice
Olja eller smör att steka i
Salt och svartpeppar

 

sötpotatissoppa kokos gurkmeja

Gör så här:
Hacka löken och vitlöken och riv ingefäran. Skala sötpotatisen och skär i tärningar.

Fräs löken och sötpotatisen i oljan/smöret. Tillsätt gurkmeja och chili och fräs en någon minut till.  
Slå på vatten och buljong och låt puttra ca 10 minuter. Häll i kokosmjölken/grädden och låt koka ytterligare5-10 minuter. Staxmixa soppan slät. Känns den för tjock, späd med vatten. 
Smaka av med pressad lime, salt och peppar

 

 Fler vegetariska favoriter hittar du här:

 

Vegetarisk Ramen med zoodles

Vegetarisk curry bowl med kikärtor

Zoodles med avokadopesto

Frasiga zucchinibiffar – Glutenfria

Glutenfri gnocchi med spenatpesto och valnötter

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close