Veckans gröna: Glutenfri gnocchi med spenatpesto

Varje måndag försöker jag lägga upp ett vegetariskt recept här eller på instagram. Denna veckas gröna är extra smidig då den innehåller färdiga gnocchis. Om du äter lowcarb byt ut gnocchis mot zucchinipasta eller några andra grönsaker istället.

 

Glutenfri gnocchi med spenatpesto

(2 portioner)
1 paket glutenfri gnocchi / eller 1 stor zucchini
1 påse färsk spenat
1 bunt sparris
1 klyfta vitlök
1/2 citron
Olivolja
1 näve Valnötter
Salt + peppar

 

glutenfria gnocchi spenat valnöt

Gör så här:
1. Stek eller koka gnocchi enligt anvisningarna. Väljer du zucchini, kör den i spiralizer eller hyvla med osthyvel, potatisskalare eller mandolin.


2. Stavmixa spenat (spara lite till servering) med pressad vitlök, olivolja och valnötter. Pressa i lite citron, smaka av med salt och peppar.

3. Värm upp gnocchi/zucchinin med spenatpeston, sparris och resten av spenaten. Toppa med valnötter och ev salt och peppar.

 

glutenfria gnocchi spenat valnöt

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close