Lyxig helgfrukost: Yoghurtbowls med massa bär och frukt. Både godare och nyttigare och mer mättande än de sockerstinna alternativen i butiken.

Använd turkisk, grekisk eller rysk yoghurt. När jag hittar (vilket brukar vara sällan) väljer jag helst kokosyoghurt. Gjort på kokosmjölk, så helt mejerifritt!

 

yoghurtbowls

Så här gör du superenkla yoghurtbowls:

Röd yoghurtbowl med jordgubb och hallon
Stavmixa några jordgubbar och rör i det i yoghurten. Toppa med jordgubbar, hallon och kokosflingor/kokoschips.

Blå yoghurtbowl med blåbär och björnbär
Stavmixa lite blåbär och rör i det i yoghurten. Toppa med blåbär, björnbär och kokosflingor/kokoschips.

Grön yoghurtbowl med kiwi och passionsfrukt
Skala en stavmixa en halv kiwi och rör i det i yoghurten. Toppa med blåbär, björnbär och kokosflingor/kokoschips.

 

→ Skålar och skedar finns här

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Close