Veckans gröna, eller veckans gröna tillbehör: Ugnsbakad vitkål

Ett snabbt, enkelt gott och dessutom billigt tillbehör till middagen! Godast tycker jag det blir om man använder färsk vitkål och serverar med extra smör och citron. Så gott!! Leta gärna även efter ekologisk vitkål.

 

ugnsbakad vitkål

Ugnsbakad vitkål

Färsk vitkål
Olivolja, smör eller ghee [annonslänk]
Citron
Salt + svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär vitkålen i klyftor och lägg på bakplåtspapper. Ringla över oljan / pensla på smör och baka i ca 15-20 minuter beroende på tjocklek.
  3. Pressa över citron och salta och peppra. 

 

Fler hälsosamma recept hittar du här

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close