ekologiskt solskydd sololja

Alltså det här med att sola! Jag kan förstå det härliga med att lägga sig på en sol-stol i ett varmt land under sin enda solsemester-vecka. Speciellt då vi bor i ett land där det är molnigt, kallt, regnigt och mörkt minst 75% av tiden.

Men tycker man verkligen att det är SÅ härligt och givande att ligga i en solstol under 1 veckas tid? Vad får man ut av det? Är det verkligen inte skönare att ligga i skuggan och vila? Eller är det så att vi lever vi kvar i ett förlegat “kolla-jag-har-varit-utomlands-och-blivit-brun” (läs: bränt mig).

Jag tror många hade haft en betydligt roligare resa om man skippade solandet och upplevde saker istället. Och medan vi ligger på paxade solstolar och jagar brännor smörjer lokalbefolkningen in sig med blek-krämer och tittar avundsjukt på våra bleka kroppar. Sjuk värld.

 

När du vill vara i solen

Väljer du att ligga och pressa i solen, använd ett solskydd som är naturligt och giftfritt. Eco Cosmetics sol-serie är fri från parabener, nanoteknik, syntetiska parfymer och  konserveringsmedel. Den jag använder har ett solskydd på 30 SPF, är hudfärgad, vattenfast och lätt att stryka på huden.
Här hittar du Eco Cosmetics solskydd [annonslänk]

 

När du vill skippa solen helt

Vill du skippa att ligga i solen, men ändå komma åt den där solbrännan? Denna solbränna är helt naturlig och ekologiskt, direkt från flaska, istället för från bränd hy. Tan Organic Self Tan oil hittade jag på flyget och den verkar inte finnas i någon svensk e-butik ännu. Men den lär komma, för den var riktigt bra! Och luktar inte som de vanliga self-tanning produkterna gör.

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close