Veckan gröna:  Ljummen quinoasallad

Quinoa hittar du idag i de flesta matbutiker. Det finns i tre sorter quinoa: vitt, rött och svart. Quinoan är ett glutenfritt och näringsrikt frö med massor av mineraler och vitaminer. Det är även rikt på protein och en bra proteinkälla då det innehåller samtliga 9 essentiella aminosyror.

 

Ljummen quinoasallad

Quinoa
Färska champinjoner
Vitlök
Broccoli
Spenat
Cocktailtomater
Citron
Kokos/ghee/olivolja

Gör så här:
1. Koka quinoa efter mängd och anvisning på paketet.
2. Stek broccoli, skivade champinjoner, spenat och hackad vitlök i kokosolja eller ghee på låg värme. Börja med broccolin som tar längst tid att blir mjuk. Dela tomaterna och lägg i mot slutet så det blir varma.
4. Blanda i quinoan.
3. Pressa över citron, ringla över olivolja, salta och peppra.

 

Lime-aioli

1 ägg (kylskåpskallt)
2 dl kallpressad olja (kylskåpskall)
1-2 vitlöksklyftor
1 msk limejuice
Salt + peppar

Gör så här: Pressa vitlöken och stavmixa alla ingredienser i en hög behållare/skål. Jag använder den som man får med till stavmixern. 

 

→ Hitta fler nyttiga recept i receptbanken

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close