Veckans vegetariska: Zucchinipasta med avokadopesto.

Försöker du dra ner på köttkonsumtionen och har svårt att variera dina recept? Här kommer tips på en vegetarisk glutenfri måltid. Supergrön, gott och nyttigt! Zucchinipastan gör du enkelt med en spiralizer, potatisskalare eller mandolin.

 

zucchinipasta avokadopesto

Zucchinipasta med avokadopesto

(ca 2 portioner)

Zucchinipasta
1 stor zucchini
Kokhett vatten
Himalayasalt

Gör så här: Kör zucchinin i spirlizern. Koka upp vatten med mycket himalayasalt och häll över zucchinin. Låt rinna av och svalna.

 

zucchinipasta avokadopesto

Avokadopesto
2 avokado
1/2 kruka basilika
1 klyfta vitlök
En skvätt olivolja
Saften från 1/2 citron
Salt och peppar

Gör så här: Kör allt i blender/mixer eller med stavmixer. Blanda med zucchinin och servera med färsk spenat och parmesan.

 

zucchinipasta avokadopesto

→ Här hittar du fler nyttiga recept 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Måste prova! En annan sak, bor du inte på en liten yta? Önskar gärna inlägg om det hur det ser ut och övrigt kopplat till compact living

Skriv en kommentar

Close