Veckans dessert: Snabb och nyttig Kiwiglass!

Denna fredagen är fredagsdesserten extra enkel att göra! Kiwiglassen innehåller endast två ingredienser och behöver inga speciella redskap och barnen kan vara med att göra dem. Dessa små nyttiga glassar brukar uppskattas av både barn och vuxna.

 

Snabb och nyttig Kiwiglass

Kiwi
Mörk choklad
Glasspinnar

 

chokladdoppad kiwiglass

Gör så här: Smält chokladen i vattenbad. Skala kiwin och skär i ca 1-1,5 cm tjocka skivor. Stick i glasspinnarna och doppa skivorna i chokladen. Lägg in kiwiglassarna i frysen på bakplåtspapper eller en skärbräda. Låt dem frysa några timmar innan servering.

 

chokladdoppad kiwiglass

Rik på C-vitamin

Kiwifrukten innehåller mer C-vitamin än apelsiner. Välj gärna ekologisk kiwi!

 

→ Fler nyttiga desserter hittar du här.

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Close