Ett av mina favorittillbehör är tabbouleh. Denna libanesiska sallad gör man vanligtvis med couscous. Vill man slippa gluten och massa kolhydrater funkar det minst lika bra att byta ut couscousen mot riven blomkål. Jättegott till fisk och kyckling och gärna tillsammans med hummus!

 

Tabbouleh med blomkål

(2 port.)

1/2 blomkålshuvud
1 tomat
1 bit gurka
1/2 rödlök
1 stort knippe stor-bladig persilja
1/2 pressad citron
1 stor skvätt olivolja
Salt & nymald svartpeppar

 

tabbouleh blomkål glutenfri

Gör så här: Riv blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. Hacka tomat,gurka och rödlök och strimla persiljan. Blanda ihop tillsammans med olivolja, pressad citron och salt och peppar. Låt gärna stå en stund innan servering.

 

Fler recept på tillbehör

 

Här kan du följa bloggen!

→ Följ gärna på BloglovinFacebook och Instagram.

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

3 Kommentarer

  1. Den här gjorde jag häromdagen, himmelskt god och lätt beroendeframkallande. Den hamnar även på nästa veckas meny :)

  2. Pingback: Salladstips: Persiljesallad med soltorkade tomater - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa

Skriv en kommentar

Close