Dessa små proteinbollar med chia är perfekta att ha med sig efter träning, som mellanmål till barnen eller äta tillsammans med en kopp kaffet. Få ingredienser och snabba och enkla att göra. Kan förvaras i kylskåp upp till 1 vecka.

 

Proteinbollar med chia

1 dl glutenfria havregryn
ca 1 dl mandelsmör
3 msk chiafrön
ev. 1 msk sötning (honung, kokossirap, agave)

 

proteinbollar med chia

Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Börja med ca 0,75 dl mandelsmör och testa dig fram till lagom konsistens. Vill man ha lite sötare bollar, tillsätt 1 msk sötning. Rulla små bollar och förvara i kylskåpet. Vill man lyxa till bollarna, doppa dem i smält mör choklad.

 

proteinbollar med chia

→ Här hittar du fler recept på nyttiga mellanmål

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close