Köttgryta i Crock-pot är så smidigt! Slängde ihop en gryta innan vi åkte hemifrån, kom tillbaks 10 timmar senare och då var middagen klar. Bara att fixa lite tillbehör. Och köttet blir fantastiskt mört. Man kan välja vilket kött man vill, jag använde grytbitar på ren denna gång. Tänk på att vanlig soja innehåller gluten, vill du göra grytan helt glutenfri, använd tamarisojan i receptet.

 

Kryddig köttgryta med ingefära

ca 1 kilo grytbitar
1 stor bit ingefära
3 klyftor vitlök
10 nejlikor
10 st hel kardemumma
1 tsk chiliflingor
1-2 msk honung
3 msk tamari  [annonslänk] eller japansk soja)
2 msk olja

 

kryddig köttgryta ingefära crock-pot

Gör såhär:
Blanda ihop skivad vitlök, skalad och skivad ingefära med soja, honung, olja och alla kryddor. Blanda ihop med köttet i en crockpot eller ugnssäker gryta med lock.

Tid i crockpot: Låg temperatur i ca 8 timmar
Tid i ugn: 100° C i ca 6 timmar

 

Förslag på tillbehör:

Sötpotatissallad med spenat
Ugnsbakad blomkål med hampa
Blomkålstortillas
Ugnsrostad pumpa med grönkål

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

1 Kommentar

Skriv en kommentar

Close