Ischoklad är väl det julgodiset som blir allra godast genom att göra det nyttigt.

Byt det ohälsosamma kokosfettet i silverförpackning mot ekologisk kallpressad kokosolja och ersätt blockchokladen mot riktig 70% mörk choklad. Så mycket nyttigare, och ännu bättre: Så mycket godare! Gillar man inte kokossmaken kan man välja en kokosolja utan smak och doft.

Nyttig ischoklad

100 gram kokosolja
100 gram mörk choklad

Gör såhär:
Smält chokladen i vattenbad och rör i kokosoljan. Häll i formar och förvara i kylskåpet.

nyttig ischoklad kokosolja

Förslag på smaksättningar:
– 1 msk lakritspulver
– 1 krm vaniljpulver + torkade bär (blåbär, granatäpplekärnor, gojibär etc)
– Nötter och russin
– En nypa havssalt

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

6 Kommentarer

  1. Kan man ha dem framme i rumstemperatur eller smälter de då? Tex om man har bjudning o de står framme kanske 3 timmar eller liknande?

  2. Hej! Jag läste för ett tag sen i ett (fråga och svara) inlägg om att du hade tänkt fota lite i ert hus och skriva om super compact living. Vi funderar själv på att flytta ut i en ”mindre” stuga så jag är så nyfiken på detta inlägg :) Har du skrivit ett eller är det på gång? Vänligen Cassandra

  3. De går att göra ännu nyttigare, jag brukar ta dubbelt så mycket kokosolja som choklad och de blir supergoda!

Skriv en kommentar

Close