Spenatomelett: en snabb, nyttig och god lunch. Ägg är ett riktigt supersuperlivsmedel. Det har lågt kolhydratsinnehåll och innehåller de flesta näringsämnen vi behöver förutom C-vitamin. Och man kan variera ägg i oändlighet!

 

Spenatomelett med fetaost

(1 person)
3 ägg
1 stor näve färsk spenat
1 klyfta vitlök
1 msk olivolja
1 skvätt vatten
Salt + peppar

Topping:
Fetaost
Färsk spenat
Olivolja
Flingsalt och nymald svartpeppar

 

spenatomelett

Gör såhär: Stavmixa spenaten med en skvätt vatten, olivolja och vitlöken. Blanda i äggen, salta och peppra. Stek på svag värme i lite olja.  Mot slutet, toppa med smulad fetaost och servera med färsk spenat, olivolja, salt och peppar. Lägg på ett lock mot slutet om du vill ha en fast omelett utan att behöva vända den.

Tips! Gör man en dubbel sats, sätt in omeletten i ugnen mot slutet, ca 225° C i ca 5-10 minuter. (Vänta med den färska spenaten och olivoljan tills omeletten tagits ut.)

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Close