äppelcidervinäger mother

– Innehåller annonslänkar –

 

Äppelcidervinäger har hängt med i hälsosvängarna så länge jag kan minnas. “Drick en matsked i vatten på morgonen”. Okej, men varför? Minns även att det fanns kapslar med äppelcidervinäger man kunde ta. Troligtvis var dessa svindyra med dålig kvalité.

 

Varför äppelcidervinäger?

– En matsked direkt på morgonen är bra för att kickstarta metabolismen.
– Minskar sötsug
– För att få en bra PH-balans i kroppen
– Hjälper stressad och svullen mage
– Stärker immunförsvaret
– 2 msk i vatten ger lägre blodsockernivå i samband med en kolhydratrik måltid

Rekommenderad dosering: 1-2 matskedar per dag

 

äppelcidervinäger mother

Jag använder Braggs ekologiska äppelcidervinäger som är både opastöriserad och ofiltrerad. Braggs vinäger innehåller “The Mother” eller “Mamman”. The mother utgör det hälsosamma i äppelcidervinäger och hittas bara i oprocessad vinäger. Det är strängliknande proteinmolekyler, enzymer och mineraler som bildas under en långsam jäsning och är det mörka, grumliga och ibland strängliknande i botten av flaskan.

Även om vinäger är surt så har det en basisk effekt på kroppen som är superviktigt för vår hälsa! Och läs lite extra på vinägerflaskan nästa gång du handlar. Ekologiskt och opastöriserat är bäst!

 

Total
46
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

17 kommentarer

 1. Funkar även fint att skölja håret med efter tvätt. En del ÄCV + 10 delar vatten ger ett glansigt hår, håller hårbotten i schack och kan ge bättre kvalitet (särskilt när vattnet innehåller mycket kalk).

 2. Hej Cecilia! Jag är gravid och har för första gången i mitt liv fått svamp i underlivet. Ingen rolig upplevelse. Jag har druckit en matsked äppelcidervinäger varje dag i en vecka och svampen är så gott som borta. Canesten hade ingen verkan. Men jag har inte vågat dricka den opastöriserade. Vet du om man kan göra det som gravid??

  1. Hej! Typiskt!! Jag har tyvärr ingen koll på det. Det enda jag vet är att man ska vara försiktig med svampmedicinen man köper på apoteket. Träffade en läkare nyss som sa att lokal behandling för svamp endast är något de rekommenderar på apoteket. Läkare var tydligen anti det. (enligt henne) Men om den vanliga funkar så kör på den. Eller så kanske någon som läser kommentarerna vet?

   Lycka till!

   // Cecilia

 3. Det är dessutom helt oslagbart när det kommer till att få död på bananflugor. Lite äppelcidervinäger och en droppe diskmedel i ett glas. Finns inget som fungerar bättre

 4. Min “nödfalls-shot” när jag känner mig lite hungrig på kvällen, men inte orkar fixa något riktigt att äta:

  olivolja
  äppelcidervinäger
  pyttelite örtsalt

  Riktigt gott!

 5. Har du provat att göra Kombucha? Säkert nåt du skulle gilla. Supernyttigt fermenterat the. Om man låter den stå länge (över 1 månad) får man komuchavinäger. Minst lika nyttigt som äppelcidervinäger. Jag använder den i sallader, häller i håret ibland, häller i toaletten för att få bort obehaglig lukt på ett miljövänligt sätt.
  Bra guide till hur du gör nedan…
  https://www.mynewroots.org/site/2016/07/brew-your-own-kombucha/

 6. Är alla äppelcidervinäger likadana? Köpte Druvans äppelcider vinäger och den är lite ljusare än bilden på Braggs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close