Ugnsrostad pumpa är ett fantastiskt gott tillbehör. Ät dem som de är eller gör en höstig sallad med strimlad svartkål, getost, valnötter och granatäpple:

 

Höstig sallad med ugnsrostad butternutpumpa

1 butternutpumpa (butternutsquash)
1 påse svartkål (eller grönkål)
2 klyftor vitlök
Olivolja
En skvätt vinäger
1 bit getost
1 näve valnötter
1 granatäpple
Salt + svartpeppar

 

ugnsrostad butternutpumpa

Gör såhär: Sätt ugnen på 225 °C. Tvätta pumpan, dela den på längden och gröp ut kärnorna. Skiva ca 0,5-1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills pumpaskivorna fått fin färg.

 

ugnsrostad butternutpumpa

Stek kålen med skivad vitlök i olivolja och en skvätt vinäger. Salta och peppra. Servera med pumpan och toppa med getost, valnötter och granatäpplekärnor. Godast att servera ljummen.

 

Läs mer:
→ Så här kärnar du ur ett granatäpple

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

5 Kommentarer

  1. Hej Cecilia!
    Rostar du pumpan med skalet kvar? Åter grymt gott och måste testas!!

    Mvh Kerstin

  2. Jag har precis köpt en sån pumpa så det blev detta recept till kvällsmaten och det var väldigt gott. Är verkligen glad att du lägger upp så många bra recept.

  3. Pingback: Därför bör du äta mer grönkål + 5 recept - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa

Skriv en kommentar

Close