ugnsrostad butternutpumpa
Glutenfritt, RECEPT

Ugnsrostad butternutpumpa

Ugnsrostad pumpa är ett fantastiskt gott tillbehör. Ät dem som de är eller gör en höstig sallad med strimlad svartkål, getost, valnötter och granatäpple:

 

Höstig sallad med ugnsrostad butternutpumpa
1 butternutpumpa (butternutsquash)
1 påse svartkål (eller grönkål)
2 klyftor vitlök
Olivolja
En skvätt vinäger
1 bit getost
1 näve valnötter
1 granatäpple
Salt + svartpeppar

 

ugnsrostad butternutpumpa

Gör såhär: Sätt ugnen på 225 °C. Tvätta pumpan, dela den på längden och gröp ut kärnorna. Skiva ca 0,5-1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills pumpaskivorna fått fin färg.

 

ugnsrostad butternutpumpa

Stek kålen med skivad vitlök i olivolja och en skvätt vinäger. Salta och peppra. Servera med pumpan och toppa med getost, valnötter och granatäpplekärnor. Godast att servera ljummen.

 

Läs mer:
Så här kärnar du ur ett granatäpple

 

Previous Post Next Post

Du kanske även gillar detta

4 Kommentarer

  • Reply Kerstin 26 oktober, 2016 at 12:29

    Hej Cecilia!
    Rostar du pumpan med skalet kvar? Åter grymt gott och måste testas!!

    Mvh Kerstin

    • Reply Cecilia Folkesson 27 oktober, 2016 at 00:10

      Hej Kerstin! Ja det gjorde jag. Man kan skala bort det om man vill 🙂
      Hälsningar Cecilia

  • Reply Johanna 26 oktober, 2016 at 20:28

    Jag har precis köpt en sån pumpa så det blev detta recept till kvällsmaten och det var väldigt gott. Är verkligen glad att du lägger upp så många bra recept.

  • Leave a Reply

    Close