Dessa små bollar är perfekta till kaffet, lördagsfikat, eller som ett litet mellanmål till barnen. Man kan byt ut mandlarna mot cashewnötter eller blanda andra nötter man har hemma. Cacao nibs, eller kakaobitar brukar finnas pi hälsokostbutiker, välsorterade mataffärer eller på nätet.

 

Rawbollar med cacao nibs
2,5 dl kokosflingor
2  dl sötmandlar
1 nypa himalayasalt
8 färska urkärnade dadlar
2-3 msk nötmjölk eller smält kokosolja
0,5 dl cacao nibs

rawbollar cacaonibs

Gör såhär: kör kokosflingor, hälften av mandlarna och saltet i matberedare tills det blivit som ett grovt mjöl. I med dadlarna och kör ytterligare en stund. Häll i nötmjölken eller kokosoljan och mixa tills du kan forma bollar. (Det brukar gå rätt snabbt.) Häll i blandningen i en skål, hacka resten av mandlarna grovt och blanda i tillsammans med cacao nibs.

Forma lagom stora bollar och förvara i kylen. 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Låter smarrigt! Får nog byta ut nötterna mot solrosfrön då jag är allergisk men det brukar fungera lika bra. Tack för receptet.

Skriv en kommentar

Close