Morotskaka fritt från gluten, mejeriprodukter och utan vitt raffinerat socker:

Morotskaka  – Paleo
3 ägg
1 dl kokosolja
3 dl grov-riven morot
Saften ut 1/2 citron (ca 1-1,5 msk)
0,5 dl agavesirap, kokossirap eller honung
4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlika
1 tsk havssalt
1 näve hackade valnötter

Frosting
1 burk kokosmjölk
0,5 dl kokosolja
3 msk agavesirap
Rivet skal från citron och ev lite extra lime

Morotskaka paleo glutenfri

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.  Klä en springform med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna och stö på riven kokos eller mandelmjöl.
2. Rör ihop alla torra ingredienser.
3. Rör ihop rivna morötter med ägg, smält kokosolja, citronsaft och sötning. Blanda ihop med de torra ingredienserna.
4. Häll i formen och grädda i ca 40 minuter.
5. Dags att göra frosting. Smält kokosoljan och låt svalna. Vispa ihop med det översta vita ur kokosmjölksburken, agave och rivet citron- och limeskal.
6. När kakan är klart, låt svalna och bred på frostingen.

Blir det några bitar över, förvara i kylskåp.

Morotskaka paleo glutenfri

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

5 Kommentarer

  1. Hej! I helgen hade jag tänkt baka en vanlig morotskaka, är tyvärr ingen bra bagare och hade tänkt byta ut socker mot kokos socker bara för att undvika sockret men så la du upp detta recept måste göra detta istället! Slipper jag även gluten. Tack så mycket för din blogg! Ska även göra en lista med mina mål i helgen! Kramar

  2. Åh vad smarrigt, detta måste jag testa 🙂 kan man utesluta agaven dock?
    Tack för en toppen sida! Mvh Anna

Skriv en kommentar

Close