glutenfria snickerskakor utan socker

Inget tillsatt vitt socker, inget gluten, ingen tid i ugnen. Bara att mixa, smälta och blanda! Supergott och definitivt nyttigare än vanliga snickers.

 

Nyttigare snickersrutor

Botten:
1,5 dl mandlar
10 färska dadlar
3 msk jordnötssmör
1 msk carob (går bra att utesluta)
1 näve salta jordnötter

Kolafyllning:
8-10 färska dadlar
1 tsk vaniljextrakt [annonslänk]

Topping:
75 gram choklad
En klick kokosolja

 

glutenfria snickerskakor utan socker

Gör såhär:

  1. Botten: Kärna ur dadlarna och kör i matberedare tillsammans med mandlar, jordnötssmör och carob. Klä en brödform med plastfolie och tryck i degen och jordnötterna i botten.
  2. Kolafyllning: Kärna ur dadlarna och mixa med vaniljextrakt och vatten. Tillsätt lite vatten i taget tills det blir en kolalik konsistens. Bred på kolasmeten på bottnen.
  3. Smält chokladen och rör i kokosoljan. Man kan hoppa över kokosolja, men då blir chokladen väldigt hård i förhållande till botten och blir svår att skära. Bred ut chokladen och ställ in i kylen. 
  4. När chokladen stelnat, lyft ur kakan och skär i lagom bitar. Förvara i kylskåp.

 

glutenfria snickerskakor utan socker

Fler nyttiga recept på efterrätter och godis finns här

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

Total
1
Shares

2 comments

  1. Hej!
    Tack för receptet! Tänkte göra dessa idag, verkar såå goda! Men undrar vad du använder du för choklad? :-)

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close