Inget tillsatt vitt socker, inget gluten, ingen tid i ugnen. Bara att mixa, smälta och blanda! Supergott och definitivt nyttigare än vanliga snickers.

 

Nyttigare snickersrutor
Botten:
1,5 dl mandlar
10 färska dadlar
3 msk jordnötssmör
1 msk carob (går bra att utesluta)
1 näve salta jordnötter

Kolafyllning:
8-10 färska dadlar
1 tsk vaniljextrakt

Topping:
75 gram choklad
En klick kokosolja

 

glutenfria snickerskakor utan socker

Gör såhär:
1. Botten: Kärna ur dadlarna och kör i matberedare tillsammans med mandlar, jordnötssmör och carob. Klä en brödform med plastfolie och tryck i degen och jordnötterna i botten.

2. Kolafyllning: Kärna ur dadlarna och mixa med vaniljextrakt och vatten. Tillsätt lite vatten i taget tills det blir en kolalik konsistens. Bred på kolasmeten på bottnen.

3. Smält chokladen och rör i kokosoljan. Man kan hoppa över kokosolja, men då blir chokladen väldigt hård i förhållande till botten och blir svår att skära. Bred ut chokladen och ställ in i kylen.

4. När chokladen stelnat, lyft ur kakan och skär i lagom bitar. Förvara i kylskåp.

 

glutenfria snickerskakor utan socker

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

  1. Hej!
    Tack för receptet! Tänkte göra dessa idag, verkar såå goda! Men undrar vad du använder du för choklad? 🙂

    Kram

Skriv en kommentar

Close