Inget tillsatt vitt socker, inget gluten, ingen tid i ugnen. Bara att mixa, smälta och blanda! Supergott och definitivt nyttigare än vanliga snickers.

 

Nyttigare snickersrutor

Botten:
1,5 dl mandlar
10 färska dadlar
3 msk jordnötssmör
1 msk carob (går bra att utesluta)
1 näve salta jordnötter

Kolafyllning:
8-10 färska dadlar
1 tsk vaniljextrakt [annonslänk]

Topping:
75 gram choklad
En klick kokosolja

 

glutenfria snickerskakor utan socker

Gör såhär:

  1. Botten: Kärna ur dadlarna och kör i matberedare tillsammans med mandlar, jordnötssmör och carob. Klä en brödform med plastfolie och tryck i degen och jordnötterna i botten.
  2. Kolafyllning: Kärna ur dadlarna och mixa med vaniljextrakt och vatten. Tillsätt lite vatten i taget tills det blir en kolalik konsistens. Bred på kolasmeten på bottnen.
  3. Smält chokladen och rör i kokosoljan. Man kan hoppa över kokosolja, men då blir chokladen väldigt hård i förhållande till botten och blir svår att skära. Bred ut chokladen och ställ in i kylen. 
  4. När chokladen stelnat, lyft ur kakan och skär i lagom bitar. Förvara i kylskåp.

 

glutenfria snickerskakor utan socker

Fler nyttiga recept på efterrätter och godis finns här

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

  1. Hej!
    Tack för receptet! Tänkte göra dessa idag, verkar såå goda! Men undrar vad du använder du för choklad? :-)

    Kram

Skriv en kommentar

Close