Detta måste ni testa! Krispigt frasiga zucchinibiffar utan gluten och mejerier. Går snabbt att göra, är nyttiga och supergoda! Servera med en kall koriander-yoghurt, avokadoröra eller hummus. Gör en större sats och frys in, det blir en utmärkt matlåda tillsammans med en stor sallad och avokado.

Glutenfria zucchinibiffar

500 gram zucchini
2 ägg
1, 25 dl bovetemjöl
0,75 dl mandelmjölk (eller annan mjölk)
Persilja
Salt & peppar
Olja att steka i

glutenfria zucchinibiffar

Gör såhär:
Riv zucchinin grovt. Lägg i durkslag och strö över salt. Låt ligga i ca 10-15 minuter och krama/pressa sen ut vattnet ordentligt. Blanda ihop ägg, bovetemjöl och nötmjölk till en jämn smet. Blanda ihop med zucchinin och hackad persilja. Salta och peppra. Stek i rikligt med fett (kokos, oliv, raps eller ghee) på båda sidor. Jag gjorde 6 stora biffar, men det går såklart lika bra att steka 12 små. 

 

glutenfria zucchinibiffar

 

→ Se alla recept på receptsidan

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Lät supersmarrigt!! Ungefär hur många personer är detta receptet till? Tack på förhand

  2. Låter supergott! Vet du om det går att byta ut bovetemjölet till något mer LCHF-vänligt? =)

Skriv en kommentar

Close