Har du testat quinoapudding? Eller quinoagröt som man också kan kalla den. En supergod, mättande och glutenfri gröt rik på protein. Och förväxla den inte med chiapuddingen. Detta är något helt annat!

Variera toppingen efter det du har hemma. Granola, jordgubbar, frysta bär, färska björnbär eller banan med jordnötssmör är några goda exempel.

Quinoa är en ört från Sydamerika besläktad med rödbeta och spenat. De finns i flera olika färger och är glutenfria.

 

quinoapudding

Quinoapudding med kokosmjölk

(2 port)
1 dl quinoa
1 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 krm vaniljpulver
0,5 tsk kardemumma
Lite salt
(Kokossocker)

 

Gör såhär: Koka upp alla ingredienser och låt sjuda i ca 20-25 minuter. Rör om då och då. Om man vill ha gröten lite sötare, rör i en sked kokossocker. Jag använde en mix av quinoa, men det går lika bra att använda svart, röd eller vit quinoa.

Toppa med blåbär, mandlar och kokoschips.

 

quinoapuddingHar man inte tid att göra gröt på morgonen kan man koka den på kvällen för att värma upp på morgonen.

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

8 Kommentarer

  1. Åh! Ska verkligen testa det här. Äter havregrynsgröt varje morgon men är så otroligt trött på det nu så känns qul att prova nått nytt :))) känns som ett lagomt steg….haha

  2. Hej!
    Det låter jättegott! Hur många portioner tänker du att ovan recept räcker till?

  3. Linda Griffin Svara

    Det låter jättegott! Undrar också hur många portioner receptet räcker till?

  4. Låter gott! Undrar hur du gör med blåbär om de är frysta och importerade – upphettar du dem enligt livsmedelsverket rek eller struntar du i det? Rekommendationen beror på risken för kontamination med noro-virus, hepatit-a och bacillus cereus.

    • Hej Andrea! Dessa var egenplockade. Köper jag händer det att jag slarvar med upphettning, speciellt när det kommer till smoothies… Tyvärr.
      / Cecilia

  5. Pingback: Höstig chiabowl med fikon - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa

Skriv en kommentar

Close