Har du testat att bakad sötpotatis? Kombinationen sötpotatis och getost är fantastisk och är ett supergott tillbehör till helgmiddagen. Vill man äta bara sötpotatisen, gör lite extra av getost-röran.

 

Vad skiljer sötpotatis från den vanliga potatisen?

Smaken framför allt. Sötpotatis har en mycket sötare smak och är krämigare än vanlig potatis. Rent innehållsmässigt skiljer de sig inte så mycket åt. Ungefär lika mycket kolhydrater, men sötpotatisen ska ha ett något lägre GI-värde. Sötpotatisen är dyrare än potatis och kan vara lite svårare att hitta ekologisk. För just potatis är något man ska välja att köpa ekologiskt!

 

bakad sötpotatis med getoströra

bakad sötpotatis med getoströra

4 sötpotatisar
1 bit getost ca 250 gram)
1-2 msk olivolja
Färsk basilika eller timjan
1 näve hasselnötter
Salt + peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Lägg sötpotatisen på bakplåtspapper på en ugnsplåt och täck dem med aluminiumfolie.
Ställ in i ugnen 1-1,5 timma beroende på storlek. 

Getoströra
Mosa getosten och rör ihop med olivolja, hackade örter, salt och peppar.
Ringla över lite olivolja och toppa med hackade hasselnötter och flingsalt. 

 

bakad sötpotatis med getoströra Servera som de är eller ha som tillbehör till en bit kött. 

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

  1. Pingback: Hasselbackspotatis på sötpotatis - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa

Skriv en kommentar

Close