Hur glada barnen blev när det var lunchdags och detta serverades?

Och det är ju faktiskt inte värre än att äta ”normal lunch” med halvfabrikatsköttbullar, snabbmakaroner och massa ketchup. Sen ska man såklart inte göra detta till en vana, för även om det inte innehåller något tillsatt socker så känns det väldigt fel att äta till lunch. I barnens hjärnor skulle man säkert lika gärna kunna äta en snickers (om man fick).

Men det är ju lördag. Och detta var det som fanns hemma.

 

bananpannkaka choklad jordnötssmör

Bananpannkaka med choklad och jordnötssmör

(2-3 portioner)
1 banan
4 ägg
1 msk kallpressad kokosolja
2 msk kakaopulver
2 msk jordnötssmör
0,5 dl kokosflingor eller kokoschips

Topping:
Jordnötssmör
Cacao nibs [annonslänk]
Kokoschips

 

 

bananpannkaka choklad jordnötssmör

Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Stavmixa alla ingredienser eller kör i blender. Häll ut på bakplåtspapper i en form eller på ugnsplåt. Grädda i ca 10-15 minuter. (Tills den stelnat och fått lite färg)

Toppa med till exempel jordnötssmör, cacao nibs och kokoschips.

 

bananpannkaka choklad jordnötssmör

Tänk på att välja ett jordnötssmör utan socker och tillsatser. Finns flera olika märken som har 100% ekologiska jordnötter och inget annat.

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close