Här kommer tips på en enkel sommar-middag. Varmrökt lax och avokadosallad med en fräsch och snabb citron och basilikasås. Såsen passar perfekt till fisk och vegetariskt.

 

Citron och basilikasås

2,5 dl creme fraiche
Skalet från 1 ekologisk citron
Saften från 1/2 citron
1 kruka basilika
Salt, peppar

  1. Skrapa av det yttersta av skalet från citronen med zestjärn eller använd den fina sidan rivjärn. Se till att inte få med något av det vita under skalet.
  2. Hacka basilikan och blanda med creme fraiche, citronsaft, salt och peppar.
  3. Ställ i kylen en stund innan servering. 

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

4 Kommentarer

  1. Hej och tack för en fin blogg.

    Vi äter nästan aldrig lax hemma då min sambo delvis tröttnat men också inte vill köpa odlad lax. Vad köper du för lax? Hur får man tag på vildfångad lax? Väljer du ekolax?

    MVH Therese

Skriv en kommentar

Close