Skogen är proppfull av blåbär nu! Vi var ute med barnen i 20 minuter max, och plockade säkert 1 liter och marmelad. Vi äter sällan bröd hemma på grund av Sids alopecia, så han blev superglad över att få frallor och ”sylt” till kvällsmat.

Frallorna är en glutenfri brödmix från Urtekram. Innehåller inga konstiga ingredienser och ingen vetestärkelse som många glutenfria alternativ ofta gör.

 

Och bären räckte även till en glutenfri blåbärspaj, trots den lille blåbärstjuven som satt och hetsåt i smyg…

 

blåbär

 

Blåbärsmarmelad (1 liten burk)
2 dl blåbär
ca 1 msk chiafrön (börja med 1 msk och ta ev lite till beroende på hur fast man vill ha marmeladen)
1 msk kokossocker eller annan sötning

Antingen mosar/stavmixar man bara bären, eller om man har frysta så värmer man upp dem. Rör i kokossocker och chiafrön. Ställ i kylen i ca 30 minuter och vänta på att marmeladen tjocknar. 

 

blåbärsmarmelad

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close