Semester och sommar brukar vara den tid på året man har som svårast att hålla sig till bra kost. Man reser, bor borta, äter ute och är inte inne i sina vanliga rutiner. Ett tips är att göra glutenfria fröknäcken. Perfekt att ha med sig på resan eller ha i en burk hemma!

 

FröknäckeN med chia

(1 plåt)
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 msk chiafrön
1 msk fiberhusk
2,5 dl hett vatten
2 msk olivolja
Knappt 1 tsk halssalt

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna. Slå på det heta vattnet och blanda i oljan. Rör om ordentligt och låt stå ca 10 minuter. Kavla ut på bakplåtspapper och sätt in i ugnen i ca 50 minuter. Dela i lagom storlek och lägg på galler i eftervärmen i ugnen.

glutenfria chiaknäcken Servera knäckebröden med mosad avokado, hummus eller smör och en god ost.

 

glutenfria chiaknäcken

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

3 Kommentarer

  1. Hej!
    Jag funderar om man inte ”bör” ta kokosolja istället för olivolja – då man ju helst inte ska hetta upp olivolja?

    Tack för grymma recept!

    • Det kan man absolut göra. Vad jag har läst är inte olivolja en av de värsta sorterna att hetta upp. Men du har en poäng, absolut :)

      Kul att du gillar!

      // cecilia

  2. Pingback: Grönkålshummus - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa

Skriv en kommentar

Close