Rosta detta bröd och mosa en avokado och blanda med lite citronsaft, salt och peppar. Bred på avokadoröran på det nyrostade brödet och toppa med solmogna tomater och koriander!

Kokosbröd
50 gram smält smör
5 ägg
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
(Pumpakärnor/sesamfrön/linfrön)

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda sen ihop allt utom pumpakärnor och frön. Bred ut i formen och strö över pumpakärnor och frön. Grädda i ca 25 min.

 

Om det blir något bröd över, skiva det och frys in. Sen är det bara att ta fram och slänga i rosten.

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

9 Kommentarer

 1. Kan man bytte ut smør med kokosfett hvis man ikke tåler melk? :) I så fall, samme mengde?

 2. Louise Petersen Svara

  Har du prøvet at røre brødet sammen om aftenen og så bage det næste morgen ? Får nemlig gæster og tænkte om det kan lade sig gøre.

   • Ulla Justesen Svara

    Det tror jeg ikke vil virke. Når man bruger bagepulver, skal man bage det med det samme, da bagepulver starter hæveprocessen med det samme, det er blandet sammen.

 3. Louise Petersen Svara

  Lige et par spørgsmål til. Har du prøvet at dele portionen i 2 og fx forme 2 flutes eller flere boller ? Ved du hvor lang bagetiden er der ?

Skriv en kommentar

Close