Slängde ihop denna supersnabba jordgubbstårta idag. Hur lätt som helst att göra!

Jag delade inte min botten, utan toppade bara med lättvispad grädde och jordgubbar. Har man en bra kniv går det lätt att dela den och lägga på en fyllning man gillar. Man kan också byta ut grädden mot kokosgrädde om man vill skippa mejerier. Använd i så fall kall kokosgrädde i tetrapack och vispa som vanlig grädde. Blanda gärna i lite vaniljpulver.

 

Supersnabb jordgubbstårta LCHF

150 gram kokosolja eller smör
4 ägg
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 knivsudd vaniljpulver
Lime- eller citronzest
1 msk agavesirap

Förslag på fyllning: 
Hackade jordgubbar marinerade i limejuice och kokossocker.

 

jordgubbstårta glutenfri

 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Klä en springform med bakplåtspapper eller smöra den.
  3. Smält kokosolja/smör.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ihop med fett, ägg och citronzest.
  5. Häll i formen och grädda i ca 20 minuter.
  6. Låt svalna och toppa med grädde ock massa jordgubbar.

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

8 Kommentarer

  1. Hej Cecilia!
    Vet du om den går bra att frysa in eller göra 1-2 dagar i förväg?
    Tack!
    Evilin

    • Hej Evilin! Funkar säkert bra att frysa in botten. Hellre än att göra någon dag innan skulle jag säga. Lycka till!
      // Cecilia

  2. Tack för supergott recept! Jag använde Citronpulver och det fungerade också fint :)

    • Hej! För en låda jordgubbar: 1-2 msk kokossocker och 1 lime kanske? Inte så noga, smaka av så du gillar det. Hacka gärna i lite färsk citronmeliss eller mynta också :) Kram

Skriv en kommentar

Close