Denna helg har verkligen gått i matens tecken: Hjortbiffar med fetaoströra och bakad brie med nötter och fikon.

Syster Linn kom ner från Stockholm och vi hjälptes alla åt att laga en fantastiskt god middag. Vill verkligen tips om fetaoströran som går att variera med olika färska örter. Perfekt nu när mångas kryddodlingar är fulla! Till midsommar kan man byta ut basilikan mot gräslök, och till fisken klippa i massa färsk dill. Supergott!

Och den bakade brie-osten med massa nötter och fikon går inte heller av för hackor…

 

hjortfärsbiffar med rostade grönsaker

Fetaoströra med basilika

1 fetaost
ca 2 dl 34% crème fraiche
1 klyfta vitlök
1 kruka färsk basilika
Ca 1 msk kallpressad olivolja
Salt + peppar

Gör så här:
Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche, pressad vitlök, finhackad basilika, olivolja och salt och peppar. Låt stå i kylen så länge som möjligt innan servering.

 

Hjortfärsbiffar

(ca 5 personer)
800 gram hjortfärs
1 gul lök
1 ägg
0,5 msk torkad rosmarin
Salt och peppar

Gör så här:
Hacka löken och blanda med färs, ägg och kryddor. Forma biffar och lägg på grillen eller stek i smör eller ghee. 

 

salladsbestick kokosträ
Servera med ugnsrostade grönsaker.

 

brie tårta med nötter och fikon

Bakad Brie med fikon och nötter

1 hel brie-ost
Blandade naturella nötter (t.ex. mandlar, hasselnötter, cashewnötter, valnötter)
Några torkad fikon
Några matskedar flytande honung
En nypa havssalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200° C. Lägg osten i en ugnsfast form. Hacka nötter och fikon och blanda med honung och hallsalt. Bred på nötlandningen på osten och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close