Glutenfritt, Paleo, RECEPT

Kladdkaka utan mejerier, gluten och socker

Här kommer ett nytt recept på en supergod kladdkaka att baka i helgen. Helt utan mejeriprodukter, gluten och raffinerat socker. Sötad med dadlar. Servera gärna med vispad kokosgrädde med vaniljpulver. Ju längre den får stå i kylen innan servering, desto godare!

 

Kladdkaka utan mejerier, gluten och socker
3 ägg
1/2 dl kallpressad kokosolja
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
10 färska dadlar
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa himalayasalt
En bit hackad mörk choklad

 

kladdkaka paleo glutenfritt

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 175° C. Kläm fast ett ark bakplåtspapper i en form med löstagbara kanter.
– Kör alla ingredienser i en matberedare, jag började mixa de urkärnade dadlarna, kokosflingorna och de torra ingredienserna.
– Smält kokosfettet och häll i marberedare tillsammans med äggen. Mixa till en jämn smet. och rör sen i den hackade chokladen.
– Grädda i ca 1o minuter. När den svalnat, ställ in i kylen en stund innan servering.
– Pudra över med kakaopulver och servera med färska hallon.

Jag använde min Blendtec med twistkanna men en vanlig matberedare går lika bra! Har man inte en matberedare kan man hacka dadlarna väldigt fint eller mixa tillsammans med kokosflingorna med en stavmixer.

 

kladdkaka paleoblendtec kladdkaka paleo

 

Previous Post Next Post

Du kanske även gillar detta

14 Kommentarer

  • Reply Karin Lund 17 juni, 2016 at 21:35

    Hej,
    Det låter väldigt gott.
    Jag är nöt- och mandelallergiker men tål kokos.
    Kan det gå att byta ut mandelmjölet mot kokosnötsmjöl?
    Vad tror du?

    • Reply Cecilia Folkesson 19 juni, 2016 at 21:59

      Hej Karin!
      Det går inte att byta rakt av då kokosmjöl absorberar mycker mer vätska än mandelmjöl. Har för mig att jag sett någon omvandlingstabell för olika nötmjöler. Gooogla och se om du kan hitta 🙂
      Lycka till, och hör gärna av dig om du fick det att funka 🙂
      Hälsningar Cecilia

      • Reply Karin Lund 20 juni, 2016 at 10:35

        Tack!
        Jag googlar
        Trevlig sommar!
        Karin

  • Reply Sofia 18 juni, 2016 at 16:21

    Åh, låter supersmarrigt 🙂 Men ska den verkligen bara gräddas i 10 min?

    • Reply Cecilia Folkesson 19 juni, 2016 at 21:58

      Hej Sofia!
      Jag gräddade min 13-14 minuter, vilket var något för länge, så 10 blir perfekt 🙂
      Jag hade en stor form, så den blir rätt tunn.
      Hälsningar Cecilia

  • Reply Viktoria 2 juli, 2016 at 09:44

    Ser super god ut 🙂
    Tål inte nätter. Tror du de går att byta mot typ bovete eller havremjöl?

    Viktoria

  • Reply Karin Lundström 8 augusti, 2016 at 16:36

    Hej! Tycker det är så svårt att använda recept där inte antalet kolhydrater/ port står utsatt. Jag missar många recept som ser så goda ut och som jag skulle vilja laga/ baka men vågar mig inte på det. Okej, det finns ju tex ” kostbevakningen” men tycker ändå det är svårt….. Förstår att det skulle innebära mkt merarbete för dig, men kanske det skulle kunna vara en idé att göra det i alla fall, tror att många skulle uppskatta det! Kram/ KL

  • Reply Katarina 23 augusti, 2016 at 11:31

    tack för detta receptet. den blev galet god!!

  • Reply Maria 20 september, 2016 at 14:25

    Ser smakrigt ut! Men hur mkt är en bit mörk choklad.?

    • Reply Cecilia Folkesson 20 september, 2016 at 21:29

      Så mycket man vill 😉 Typ en halv chokladkaka.

      // Cecilia

  • Reply Katarina 8 november, 2016 at 16:46

    Hej!
    Går kakan att frysa?

  • Reply Kladdkakans dag och sockermätning – En friskare vardag 9 november, 2016 at 00:41

    […] jag mig för att prova en mindre söt variant igår. Hittade ett sockerfritt recept hos Cecilia Folkesson som jag tyckte verkade ok. Hade ingen kokosolja, så jag tog smör istället och det funkade […]

  • Leave a Reply

    Close